Рецепти
Салата со шери домати, пченка и аспарагус Ана Ристеска

Летна вегетаријанска салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж сок од лимон(3 Кафени лажици)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Свежо нане(1 Китка)

Пченка(300 Грама)

Аспарагус(500 Грама)

Шери домати(300 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во сад ставете го лимоновиот сок со маслиново масло, ставете му ливчиња од свежо нане и оставете го на страна.
  2. Во друг сад на страна направете микс од три шолји лед со една чаша вода.
  3. Во тенџере ставетете ги да се обарат аспарагусот и пченката околу 5 минути. Исцедете ги и ставете ги во садот со ладната вода. Извадете ги и повторно исцедете ги од водата.
  4. Во голем сад ставете ги оладените и исцедени пченка и аспарагус, додадете исечкани шери домати и претходно направениот прелив како и сол и бибер.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: