Рецепти
Веге-бургери (посно) Ана Ѓорова

Овие посни, вегетаријански плескавици може да се послужат топли, но ќе бидат исто така вкусни ако стојат во фрижидер 2 до 3 дена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Соја трошки(1 Чаша)

Грав(100 Грама)

Морков(2 )

Свежи шампињони(200 Грама)

Маслиново масло(3-4 Супени лажици)

Буковец(1 Супена лажица)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го и измешајте го со соја трошките, кои претходно биле потопени во топла вода.
  2. Однапред сварете ги морковите и гравот и додајте ги во смесата.
  3. Потоа додајте ги ситно сечканите печурки.
  4. Смесата ставете ја во блендер и блендирајте додека се изедначи.
  5. На крај додајте 2-3 лажици брашно за да ја згуснете смесата и малку маслиново масло. Зачинете по желба.
  6. Со лажица за сладолед формирајте ги бургерите и пржете ги на грил-тава, повремено превртувајќи ги додека заруменат од двете страни.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: