Рецепти
Веге-бургери (посно) Ана Ѓорова

Овие посни, вегетаријански плескавици може да се послужат топли, но ќе бидат исто така вкусни ако стојат во фрижидер 2 до 3 дена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Соја трошки(1 Чаша)

Грав(100 Грама)

Морков(2 )

Свежи шампињони(200 Грама)

Маслиново масло(3-4 Супени лажици)

Буковец(1 Супена лажица)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го и измешајте го со соја трошките, кои претходно биле потопени во топла вода.
  2. Однапред сварете ги морковите и гравот и додајте ги во смесата.
  3. Потоа додајте ги ситно сечканите печурки.
  4. Смесата ставете ја во блендер и блендирајте додека се изедначи.
  5. На крај додајте 2-3 лажици брашно за да ја згуснете смесата и малку маслиново масло. Зачинете по желба.
  6. Со лажица за сладолед формирајте ги бургерите и пржете ги на грил-тава, повремено превртувајќи ги додека заруменат од двете страни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: