Рецепти
Веге-бургери (посно)
Овие посни, вегетаријански плескавици може да се послужат топли, но ќе бидат исто така вкусни ако стојат во фрижидер 2 до 3 дена
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(2 Главици)
Соја трошки(1 Чаша)
Грав(100 Грама)
Морков(2 )
Свежи шампињони(200 Грама)
Маслиново масло(3-4 Супени лажици)
Буковец(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Кромидот ситно исечкајте го и измешајте го со соја трошките, кои претходно биле потопени во топла вода.
- Однапред сварете ги морковите и гравот и додајте ги во смесата.
- Потоа додајте ги ситно сечканите печурки.
- Смесата ставете ја во блендер и блендирајте додека се изедначи.
- На крај додајте 2-3 лажици брашно за да ја згуснете смесата и малку маслиново масло. Зачинете по желба.
- Со лажица за сладолед формирајте ги бургерите и пржете ги на грил-тава, повремено превртувајќи ги додека заруменат од двете страни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во