Рецепти
Вегетаријански тост Ана Ѓорова

Вкусни тостови со тиквички и модри патлиџани и сос од домати за вечера или појадок. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(12 Парчиња)

Домат(200 Грама)

Модар патлиџан(150 Грама)

Тиквичка(150 Грама)

Кашкавал(160 Грама)

Путер

Шери домати(200 Грама)

Рикота сирење(70 Грама)

Маслиново масло(10 Грама)

Сол

Бибер

Свеж босилек

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките и модрите патлиџани измијте ги добро и исечете ги по должина на ленти од 1 см. Потоа печете ги на скара или пропржете ги во тава на рингла од двете страни додека убаво заруменат. Откако ќе ги испечете, ставете ги во чинија настрана и зачинете ги со сол и бибер.
  2. Во блендер ставете ги шери доматите заедно со босилекот, сирењето, маслиновото масло и сол и бибер. Изблендирајте додека добиете кремаста смеса.
  3. Едно парче леб намачкајте го со кремот од домати, додајте парче свеж домат, тиквичка, модар патлиџан и кашкавал, а потоа поклопете го со друго парче леб. Постапката повторете ја со останатите парчиња леб.
  4. Лепчињата ставете ги во загреана тава на рингла и притиснете ги со лажица. Печете ги така 5 минути од секоја страна додека добијат убава боја и станат крцкави, а кашкавалот да се растопи.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: