Рецепти
Вегетаријанско рижото со ананас и блитва Ана Ристеска

Лесно летно рижото со необичен вкус кој одлично оди во комбинација со свежа салата од цвекло

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути.

  1. Интегралниот ориз се вари и се остава да стои 15 минути. За разлика од белиот,интегралниот ориз треба да се вари 5-10 минути бидејќи е потврд.
  2. Се сечка пола ананас на ситни парчиња, кои се ставаат во тава, претходно полиена со кокосово масло за пржење.
  3. Ананасот се пржи на средна температура додека добие малку потемна боја и да ја пушти течноста.
  4. Така испржениот ананас го додаваме кај оризот заедно со кокосовото масло во кое се пржеше.
  5. Во друго тенџере на пареа омекнуваат листовите блитва, се сечкаат и се додаваат на рижотото. Се меша внимателно и се додава сол по вкус.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: