Рецепти
Зелена тава Ана Ѓорова

Потпечена тава со ориз и зеленчук за вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад кромид(5 )

Штавеј(1/2 Килограм)

Коприва(1/2 Килограм)

Спанаќ(1/2 Килограм)

Ориз(1 Чаша)

Масло

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Листовите од штавејот, спанаќот и копривите се мијат со ладна вода. Кромидот се сечка ситно и се пржи во масло.
  2. Откако кромидот ќе пожолти, се додава исечканиот штавеј и се продолжува со пржење.
  3. Копривите се попаруваат со врела вода, се сечкаат и се додаваат во тавата.
  4. Спанаќот се сечка и се додава последен.
  5. Испржената смеса се истура во плех, се полева со вода колку да се покрие смесата и се пече во рерна.
  6. По 15 минути се додава и оризот.
  7. На крај се кршат 4 јајца и јадењето се допекува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: