Рецепти
Ладна супа од цвекло и краставица Ана Ѓорова

Освежителна супа што е погодна за потоплите денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(2 средни )

Краставица(1 )

Пилешка супа(1 Чаша)

Грчки јогурт(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Цвеклото сварете го, излупете го и исечете го на коцкички.
  2. Краставицата исечете ја и извадете ѝ ги семките.
  3. Настрана сварете пилешка супа од коцката.
  4. Потоа во блендер ставете го зеленчукот заедно со 1 чаша од пилешката супа, јогуртот, свежо исцедениот сок од лимон, шеќерот и убаво изблендирајте ги состојките. Зачинете со сол и бибер.
  5. Оставете ја да се олади, па потоа ставете ја 4 часа во фрижидер или најдобро преку ноќ. Супата послужете ја ладна со гарнир од павлака и со свеж копар.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: