Рецепти
Намаз од пире и ореви Ана Ѓорова

Одличен е за слави и слични пригоди како додаток со разни печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пире во прав(1 ќесичка )

Маргарин(100 Грама)

Ореви(200 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Мајонез(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода додајте ги вегетата и малку сол, па прашакот за пире. Мешајте со жица за матење и откако пирето ќе ја добие потребната густина тргнете го тенџерето од оган.
  2. Додајте го маргаринот и мешајте со жицата додека се растопи.
  3. Оревите сомелете ги во блендер и додајте ги во тенџерето.
  4. Додајте ги и мајонезот и сенфот во тенџерето и добро измешајте со жицата да се соединат состојките.
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Намаз од печурки и лук
Намаз од печени пиперки и ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: