Рецепти
Соја со печурки и доматно пире Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек од зачинета соја во доматен сос со печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја коцки(1 Пакување)

Свежи шампињони(150 Грама)

Доматно пире(2-3 Супени лажици)

Лук(4-5 Чешниња)

Кромид(1 Главица)

Вегета

Суво оригано

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере на оган се става вода да зоврие заедно со една лажица вегета. Откако ќе зоврие водата, ја додаваме сојата.
  2. Сојата се вари околу половина час. Ја тргаме настрана и ја цедиме.
  3. Потоа во друга тава на оган ставаме масло да се загрее и во него ги додаваме претходно исечканиот лук и кромид да се пропржат.
  4. Откако убаво ќе се издинстаат кромидот и лукот, ја тргаме тавата настрана и ја додаваме претходно сварената соја.
  5. Промешуваме, а кога ќе се соединат го додаваме доматното пире, вегетата, ориганото, сол и бибер.
  6. Откако убаво ќе се издинста, се истура во тепсија и се става да се пече. Се сервира со кисела павлака.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: