Рецепти
Сос со бадеми Ана Ѓорова

Одлично оди со тестенини и потпечени лепчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Бадеми(60 Грама)

Домат(200 Грама)

Лук(1 Чешне)

Пекорино кашкавал(50 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Доматите варете ги во тенџере со вода неколку минути, колку малку да омекнат.
  2. Потоа оставете да се изладат, излупете ги и извадете им ги семките.
  3. Во блендер ставете ги босилекот, чешнето лук и маслото и изблендирате додека добиете хомогена смеса.
  4. Додајте ги бадемите и уште еднаш кратко изблендирајте.
  5. На крајот додајте ги доматите, кашкавалот и зачинете со сол и бибер, па уште еднаш кратко изблендирајте за да добиете кремаст сос.
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Тава со брокула и прокељ
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: