Рецепти
Сос со бадеми Ана Ѓорова

Одлично оди со тестенини и потпечени лепчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Бадеми(60 Грама)

Домат(200 Грама)

Лук(1 Чешне)

Пекорино кашкавал(50 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Доматите варете ги во тенџере со вода неколку минути, колку малку да омекнат.
  2. Потоа оставете да се изладат, излупете ги и извадете им ги семките.
  3. Во блендер ставете ги босилекот, чешнето лук и маслото и изблендирате додека добиете хомогена смеса.
  4. Додајте ги бадемите и уште еднаш кратко изблендирајте.
  5. На крајот додајте ги доматите, кашкавалот и зачинете со сол и бибер, па уште еднаш кратко изблендирајте за да добиете кремаст сос.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: