Рецепти
Домашен крем од кикирики Ана Ѓорова

Интересен рецепт за љубителите на кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кикирики(400 Грама)

Таан од сусам(2 Супени лажици)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кикириките (лупени) се печат во рерна на 150-200 степени околу 1 час додека да добијат златна боја.
  2. Потоа се ставаат во блендер и се мелат. Кикириките треба да бидат како да се истопени, убаво изблендирани, затоа ви треба блендер во исправна состојба (со капак).
  3. Во оваа смеса додајте ги таанот и кокосовото масло, па повторно изблендирајте.
  4. Кремот сервирајте го по желба со грисини, тенко исечени парчиња леб или како додаток по желба.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: