Рецепти
Булгур со свежи билки и ореви Ана Ѓорова

Булгур е житарка добиена од иситнето пченично зрно. Во комбинација со свежи билки и зеленчук, ореви и бадеми, претставува одлично ароматично предјадење кое може да го употребите и како гарнир со месо и риба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Булгур-житарка(300 Грама)

Свежо нане(10 Грама)

Свеж магдонос(30 Грама)

Див (мечкин) лук(10 Грама)

Лук(1 Чешне)

Ореви(50 Грама)

Бадеми(30 Грама)

Масло(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Булгурот измијте го под млаз ладна вода и потоа ставете го да се вари во 600 милилитри солена вода. Гответе 15-20 минути и префрлете го во друг сад со фолија да се подолади.
  2. Во меѓувреме измијте ги магдоносот, нането, дивиот лук, излупете го чешнето бел лук и ставете ги во блендер. Додајте ги оревите и маслото и убаво изблендирајте ја смесата додека не се соедини.
  3. Посолете и додајте уште масло по желба и соединете ја смесата со булгурот убаво, за да впие од состојките.
  4. Излупените бадеми испечете ги неколку минути во тава на оган без масло, вртете ги од двете страни и внимавајте да не се изгорат, а потоа соединете ги со смесата од булгур и свежи состојки и послужете.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: