Рецепти
Солен колач од млада боранија и компири
Одлично зеленчуково предјадење што може да го искомбинирате и како додаток со главното јадење – секако е вкусно
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Боранијата исчистете ја, а компирите излупете ги и исечкајте ги на коцкички.
- Заедно ставете ги да се варат во посолена и зовриена вода во тенџере околу 20 минути.
- Потоа исцедете ги и испасирајте ги во пире.
- Во садот со зеленчукот додајте ги јајцата, пармезанот, мајоранот, сол и бибер. Измешајте за да добиете хомогена смеса.
- Претурете ја смесата во огноотпорен сад (претходно намастен со масло и наросен со лебни трошки) и добро израмнете ја.
- Одозгора посипете го колачот со уште лебни трошки и со масло, па ставете го да се пече во веќе загреана рерна на 180 степени, 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во