Рецепти
Солен колач од млада боранија и компири Ана Ѓорова

Одлично зеленчуково предјадење што може да го искомбинирате и како додаток со главното јадење – секако е вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Боранијата исчистете ја, а компирите излупете ги и исечкајте ги на коцкички.
  2. Заедно ставете ги да се варат во посолена и зовриена вода во тенџере околу 20 минути.
  3. Потоа исцедете ги и испасирајте ги во пире.
  4. Во садот со зеленчукот додајте ги јајцата, пармезанот, мајоранот, сол и бибер. Измешајте за да добиете хомогена смеса.
  5. Претурете ја смесата во огноотпорен сад (претходно намастен со масло и наросен со лебни трошки) и добро израмнете ја.
  6. Одозгора посипете го колачот со уште лебни трошки и со масло, па ставете го да се пече во веќе загреана рерна на 180 степени, 30 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: