Рецепти
Солен колач од млада боранија и компири Ана Ѓорова

Одлично зеленчуково предјадење што може да го искомбинирате и како додаток со главното јадење – секако е вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Боранијата исчистете ја, а компирите излупете ги и исечкајте ги на коцкички.
  2. Заедно ставете ги да се варат во посолена и зовриена вода во тенџере околу 20 минути.
  3. Потоа исцедете ги и испасирајте ги во пире.
  4. Во садот со зеленчукот додајте ги јајцата, пармезанот, мајоранот, сол и бибер. Измешајте за да добиете хомогена смеса.
  5. Претурете ја смесата во огноотпорен сад (претходно намастен со масло и наросен со лебни трошки) и добро израмнете ја.
  6. Одозгора посипете го колачот со уште лебни трошки и со масло, па ставете го да се пече во веќе загреана рерна на 180 степени, 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: